srijeda, februar 26, 2020

Glavne Kategorije

Jeste Li Znali?

Ubod pčela je lijek protiv reume, treba povremeno dopustiti da pčela izujeda reumatično mjesto ili dio tijela gdje se osjeća reuma.

Napomena!

Prije uzimanja bilo kakvih lijekova iz kućne radinosti ili narodnog zdravlja (Doktor travar Sadik Sadikovic)uvijek pitajte svog liječnika za savjet.

Narodno Zdravlje po Dr. Sadiku Sadikovicu

18

Znak su nepravilne cirkulacije krvi. Ako je lijeva noga
otečena, onda ili srce ili bubrezi loše funkcioniraju, a ako je desna noga otečena, sluti se na bol u maternici i na vodenu bolest. Kod te bolesti dnevno treba prati tijelo octom
i vodom, tjedno dvije do tri polukupelji u odstajaloj vodi s pranjem leđa od 10 sekundi do jednu i pol minutu. Svakog drugog dana treba prije lijeganja u krevet navući lanene gaće umočene u hladan odvar od isjeckane slame od zobi, pola kilograma na 6 litara vode i 5 dag istucanih boba smrekovih i 5 dag bijelog izgnječenoj luka, 12 do 16 sati držati potopljeno i pola do jedan sat poistiha kuhati. Preko ovih gaća navući suhi i vuneni pokrivač, tako da je svaka noga posebno dobro umotana. Ako je bolesniku hladno, na noge staviti vruće boce. Ovaj oblog ostaviti jedan i pol do dva sata. Za čaj neka se uzima jedan dekagram satrvenog korijena apte (Sambucus Ebulus L), 3 dag žila od koprive, 1 dag satrvenog korijena od bibernele (Pimpinella magna L), 10 g iđirota (Acorus Calamus L), na jednu litru zdravog vina, 12 do 16 sati držati potopljeno,
pola sata poklopljeno poistiha kuhati i kipuće preliti preko 10 g brezova lišća (Betula alba L), 2 dag istucanih boba smrekovih (Juniperus communis), 10 g mažuranke (Ariganum majorana L), 4 žlice meda, 10 g kadulje (Salvia officinalis) i 4 g pelina (Artemisia Absinthum L). To sve zajedno 5 minuta kuhati i 20 minuta pariti. Od ovog čaja treba svakog sata uzeti po jednu žlicu i tri puta dnevno na vrhu noža prašak od kravojca (Angelica sylvestris L). Ne smije se jesti mesa barem dva mjeseca, već kuhanu pšenicu, ječmenu prekrupu, rižu, mlijeko i zelen svake vrste, osobito koprive i špinata, te kruh od prekrupe. Neka se uzme lišća od vrbe (Salix alba L). Ako je lišće svježe, uzme se 40 g na pola litre octa, ako je suho, 20 g. Lišće se mora u octu dobro ugrijati, onda se izažme i koliko je bolesniku moguće izdržati vruće, na noge privije. To neka se čini jutrom i navečer. Neka se uzme korijena od apte (Sambucus ebulus L), zobi i maka, sve skupa neka se dobro protuče pa pofriga na salu kokošjem i privije na otok tri do četiri puta.

Posted in: Bolesti Nogu

Post Rating

Comments

There are currently no comments, be the first to post one!

Post Comment

Ime(Obavezno)

Email (Obavezno)

Vasa Web stranica

CAPTCHA image
Upisi kod kako se vidi gore na slici:

2000 - 2012 BosnianCafe.com Powered by Websquare.ca